Aristeon olijfoliefabriek Zakynthos

Ben je op zoek naar een gratis attractie op Zakynthos? Breng dan een bezoek aan de bekendste olijfolie fabriek van Zakynthos. Afgelegen aan een drukke weg, gelegen tussen de olijfgaarden bevindt zich Aristeon. Dit bedrijf verwerkt tussen oktober en maart ontzettend veel olijven die gewonnen zijn door de lokale boeren. Van de olijven maken ze naast diverse smaken olijfolie ook olijvenhandzeep.

Per uur zijn er een aantal rondleidingen binnen de fabriek, te verrichten in diverse talen. Toen wij er waren kreeg een Duits koppel een Duitstalige rondleiding. Helaas was er geen Nederlandstalige rondleiding, maar uiteraard wel een Engelstalige.Olijven en olijfolie proeven

Nadat je een rondleiding hebt gehad in de fabriek ga je rechtstreeks door naar de proeverij. Je kunt hier olijven en diverse smaken olijfolies proeven gecombineerd met vers afgebakken brood. Heerlijk! Wist je dat je meteen producten van Aristeon kan aanschaffen? Vanaf 4 euro heb je al een fles olijfolie. Wij hebben de olijfolie met knoflook gekocht, wat echt een aanrader is.
Buiten het pand van Aristeon kun je diverse voertuigen en apparaten vinden waarmee in het verleden olijfolie werd geproduceerd. Leuk om even te bekijken als je er toch bent. Parkeren is overigens gratis.

Ben jij al in de olijfolie fabriek in Zakynthos geweest? Of ben je van plan om het te bezoeken? Laat het weten in een reactie!