Schildpadden op Zakynthos

Doordat Zakynthos een eiland is kun je in diverse plaatsen een boot huren. Met deze boot kun je naar bekende bezienswaardigheden varen zoals de Blauwe grotten, Shipwreck beach en het schildpaddeneiland. Dit laatste wordt een schildpaddeneiland genoemd vanwege de vorm ervan die op een schildpad lijkt. Daarnaast leven er op dit eiland daadwerkelijk een van de grootste schildpadsoorten, namelijk de caretta caretta.

Boottocht boeken Zakynthos

Je kunt ook boottochten boeken waarmee je schildpadden gaat spotten. Deze boottochten, die vanuit Agiosostis vertrekken, gaan meestal gepaard met een andere bezienswaardigheid zoals het bewonderen van de Keri caves en het schildpaddeneiland. Je betaalt hier circa 25 euro per persoon voor. Telkens als de boot bij een bezienswaardigheid aanlegt heb je de mogelijkheid om circa 40 tot 60 minuten in de helderblauwe zee te zwemmen.


Stefan van Zakynthosinfo.nl

Stefan is oprichter en eigenaar van Zakynthosinfo.nl. Tijdens zijn huwelijksreis op Zakynthos is hij geïnspireerd geraakt van dit prachtige Griekse eiland. Stefan voorziet jou dan ook graag in informatie over Zakynthos zodat je goed voorbereidt op vakantie kan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *