Shipwreck Beach Zakynthos bezoeken

Wie kent het niet? Het beeld van Zakynthos: prachtige witte stranden met het alom bekende scheepswrak. Shipwreck Beach is de trekpleister en een van de druk bezochte bezienswaardigheden van het Griekse eiland.Je hebt diverse mogelijkheden om het scheepswrak en de omgeving te aanschouwen. Dit kun je namelijk per boot doen, wat direct het vervoersmiddel is waarmee je als het strand kunt betreden. Je kunt hiervoor bij diverse bureaus een ticket boeken.

Scheepswrak Zakynthos uitkijkpunt

Een andere mogelijkheid om shipwreck beach te bewonderen is via het uitkijkpunt bovenop de klif. Je kunt hier via een georganiseerde busreis komen, maar nog leuker is om een auto of quad te huren. Zo kun je via prachtige wegen naar shipwreck beach rijden. Tijdens onze vakantie in 2018 huurden we een auto en gingen vanuit Tsivili rijden. Ondertussen gingen we geregeld de auto uit om te genieten van het mooie uitzicht. Houd er wel rekening mee dat je veel moet klimmen met de auto, dus een beetje vermogen is wel aan te raden.

Met deze opmerking kom ik ook gelijk met de tip om niet een quad te huren als je naar shipwreck beach gaat. De quads hebben minder vermogen om een klim van 10% waar te maken. Met soms erg smalle wegen, zit je voor je geruststelling toch liever in een auto.

Bekijk de sfeerimpressie bij Shipwreck Beach

Heb jij Shipwreck Beach vanaf het viewing point bekeken of ben je op het strand zelf geweest? Laat het weten in een reactie!