Vakantie Zakynthos

Ben je van plan om op vakantie te gaan naar Zakynthos? Bekijk alle informatie over dit prachtige Griekse eiland zodat je geen enkele bezienswaardigheid mist. Zakynthos staat bekend om zijn bekende Shipwreck Beach waar je een gestrand scheepswrak kunt zien. Het eiland ken je wellicht ook van haar prachtige blauwe wateren en witte stranden. Of wat te denken van de Caretta Caretta schildpadden die op en rondom het eiland leven? Zakynthos is een uitstekende vakantiebestemming als je niet langer dan 3 uur wilt vliegen en wel een mooie omgeving wilt zien.

Auto of quad huren op Zakynthos

Om je vakantie op Zakynthos compleet te maken kun je diverse voertuigen zoals auto’s, scooters en quads huren om het eiland te verkennen. Wij huurden destijds een auto en stippelden zo onze eigen route uit. Je kunt hiermee zelf bepalen hoe lang je bij een bezienswaardigheid blijft en komt op plekken die je met een georganiseerde busreis niet zult zien. Daarnaast hebben we ook diverse gastvrije locals ontmoet die je meer kunnen vertellen over het eiland.Zakynthos, ook wel Zante genoemd, behoort samen met Lefkas en Kefalonia tot de Ionische Eilanden. Het eiland staat in de volksmond ook wel bekend als Zante. Naast alle bekende bezienswaardigheden staat het eiland ook bekend vanwege de vele olijfbomen die hier te vinden zijn. De olijfbomen zijn een bron van inkomsten voor het eiland. Zo kun je gratis een olijfolie-fabriek bezoeken waar je een rondleiding krijgt over hoe olijfolie wordt gemaakt. Je kunt na de tour vervolgens ook olijfolie en olijven proberen, heerlijk!

Daarnaast kun je op het Griekse eiland bij de locals diverse lekkernijen vinden zoals vers fruit, zelfgemaakte ouzo en wijn. Natuurlijk raden we je altijd aan om in de avond lekker uit eten te gaan in een van de vele gastvrije Griekse restaurants die heerlijke souvlaki en gyros serveren.

Hotels op Zakynthos

Ben je op zoek naar een goed hotel op Zakynthos voor jouw zomervakantie? We hebben een selectie gemaakt van de beste hotels op Zakynthos. Hierdoor weet je zeker dat je een goed hotel op Zakynthos boekt.