Weer in Zakynthos

Zakynthos heeft een warm klimaat, maar kent ook koude dagen buiten de maanden juni, juli en augustus om. Onze ervaring met het weer in Zakynthos is positief. Toen wij op Zakynthos verbleven voor onze huwelijksreis begin juni was het overdag tussen de 25 en 30 graden met veel zon. In de avond koelde het af naar circa 20 graden, wat heerlijk is na een bloedhete dag. Tussen de warme dagen door hebben we een enkele dag gehad met veel wind, maar zonder regen. Een collega ging een week later op reis naar Zakynthos en had twee dagen ‘last’ van regen op zijn. Laat je echter niet weerhouden door dit bericht, want regen duurt meestal maar heel even op een eiland en is dus weer zo voorbij.

MaandGemiddelde
maximum
temperatuur
Gemiddelde
minimum
temperatuur
Gemiddelde
zeetemperatuur
Januari14°16°
Februari15°15°
Maart16°15°
April19°11°16°
Mei24°14°18°
Juni28°18°22°
Juli31°20°24°
Augustus31°21°26°
September28°18°25°
Oktober23°15°22°
November19°12°20°
December16°17°

Zakynthos beste reistijd

Zoals je wellicht weet is Zakynthos een eiland, waardoor er altijd een aangenaam briesje staat dat verkoelend kan werken. Vergis je niet in de wind op Zakynthos, want je bent immers zo verbrandt. Smeer je dus goed in! Wil je de garantie op goed weer? Ga dan in de maanden juni, juli en augustus op vakantie naar Zakynthos. Je bent in deze periode verzekert van warme temperaturen, waardoor je een heerlijke strandvakantie kunt houden. Bekijk eens het aanbod hotels op Zakynthos voor een zomervakantie naar dit mooie eiland.


Stefan van Zakynthosinfo.nl

Stefan is oprichter en eigenaar van Zakynthosinfo.nl. Tijdens zijn huwelijksreis op Zakynthos is hij geïnspireerd geraakt van dit prachtige Griekse eiland. Stefan voorziet jou dan ook graag in informatie over Zakynthos zodat je goed voorbereidt op vakantie kan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *